Fejlesztő foglalkozások

Első/ és minden további ÚJ” egyéni TSMT tréning írása + személyes betanítás

Ár: 12000 Ft

Időtartam: 60 perc

A gyermek életkorát, állapotát, aktuális terhelhetőségét és 6 hónapnál nem régebbi vizsgálati eredményeit figyelembe véve állítjuk össze a tervezett szenzomotoros tréning (TSMT) tornasort. A feladatokat lerajzoljuk és a betanítás során egyenként végig tornázzuk, megtanítjuk a szülőknek az egyes feladatokat.

Egyéni TSMT személyes kontroll

Ár: 8000 Ft

Időtartam: 45 perc

A betanított feladatsort 4 hét eltelte után a terapeuta jelenlétében tornázik el a gyermek. Ezen az alkalmon van lehetőség a szülők beszámolója és a torna közben tett megfigyelések segítségével emelni, csökkenteni bizonyos feladatok ismétlésszámán, vagy apróbb nehezítéseket beiktatni: a tornasort részben “átírni”. A kontroll segítségével a szülők és a gyermek is megerősítést kap, lehetőség van a felmerült kérdések, kételyek, örömök megbeszélésére is.

Iskolára felkészítő csoportos foglalkozás az “Áthidaló Program” segítségével

Ár: 5000 / fő (aktuális hónapra történő bérletváltással, díjbekérő alapján, előre utalva)

Időtartam: 60 perc

Ezen a foglalkozáson a grafomotorium; nagy és finommozgások ügyesítésével; a befogadó és kifejelző beszéd fejlesztésével; orientációs képességek fejlesztésével készülünk az iskolára: „iskolásat” játszunk, csoportos (max. 4 fő) foglalkozás keretein belül az Áthidaló Iskola Előkészítő Program alapján. A 2021/22-es tanévben indult csoportok beteltek. Legközelebb új csoport 2022. október 4-én indul. Jelentkezés 2022. aug. 15-től a www.athidalo.com/szabopetrikandrea oldalon a “Jelentkezés” gombra kattintva.

Komplex gyógypedagógiai egyéni fejlesztés, részképesség fejlesztés

(Az összes hely betelt. A 2021/22-es  tanévben már nem elérhető.)

Ár: 8000 Ft

Időtartam: 45 perc

Egyéni foglalkozás BTM-N (beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézség); SNI (sajátos nevelési igényű) vagy diagnózissal még egyáltalán nem rendelkező gyermekeknek 5-10 éves korig (óvodás kortól – általános iskolás – 2.osztályfokig).

Beszédészlelés, beszédértés (GMP) egyéni fejlesztés

(Az összes hely betelt. A 2021/22-es  tanévben már nem elérhető.)

Ár: 8000 Ft

Időtartam: 45 perc

A beszédészlelés és beszédmegértés (GMP) komplex vizsgálatot követően kerül sor az egyéni foglalkozásra. A fejlesztés fő iránya az auditív (hallás útján történő) részképességek fejlesztése: észlelés,
figyelem, emlékezet. Megtanuljuk, hogy amit hallunk, az (időnként nagyon) fontos lehet, élesítjük a fülünket különböző zajokra, hangokra, zajos környezetben elhangzott információkra. (A jelenlegi vizualitáson alapuló korunkban ez a típusú fejlesztő foglalkozás a gyerekek nagy többségének segítségére lehet.)

Iskolára felkészítő EGYÉNI prevenciós fejlesztő foglalkozás (betöltött 5. életévtől)

(Az összes hely betelt. A 2021/22-es  tanévben már nem elérhető.)

Ár: 8000 Ft

Időtartam: 45 perc

A 2019.09.01-jén hatályba lévő jogszabály szerint a 6.életévét betöltött gyermekek többségének el kell kezdenie a következő tanévtől az iskolát. Ezen a foglalkozáson a grafomotorium; nagy és finommozgások ügyesítésével; a befogadó és kifejelző beszéd fejlesztésével; orientációs képességek fejlesztésével készülünk az iskolára: „iskolásat” játszunk, egyéni foglalkozás keretein belül, Deákné B.Katalin egyéni iskolaelőkészítő-tréningjének alapelvei és feladatjavaslatai mentén.

Csoportos TSMT terápia

(A 2022-23-as  tanévben nem elérhető.)

A foglalkozások hetente két alkalommal a terapeuta vezetésével valósulnak meg, kis csoportokban (min.3, max. 6 fő), havi bérletes rendszerben. A csoportokba való jelentkezés egész tanévre (októbertől-májusig) tartó elköteleződést jelent.

 

Áraink 2022. február 1-től visszavonásig érvényesek és forintban értendők.

Az időkeret túllépése esetén az egyéni órák percdíjai fizetendők.