Fejlesztő foglalkozások

Első/ minden további “ÚJ” egyéni TSMT tréning írása + begyakorlás

 

Időtartam: 50 perc

Ár: 8000 Ft

A gyermek életkorát, állapotát, aktuális terhelhetőségét és 6 hónapnál nem régebbi vizsgálati eredményeit figyelembe véve állítjuk össze a tervezett szenzomotoros tréning (TSMT) tornasort. A feladatokat lerajzoljuk és a betanítás során egyenként végig tornázzuk, megtanítjuk a szülőknek az egyes feladatokat.

 

 

Egyéni TSMT kontroll

 

Időtartam: 45 perc
Ár: 6000 Ft

A betanított feladatsort 4 hét eltelte után a terapeuta jelenlétében tornázik el a gyermek. Ezen az alkalmon van lehetőség a szülők beszámolója és a torna közben tett megfigyelések segítségével emelni, csökkenteni bizonyos feladatok ismétlésszámán. A kontroll segítségével a szülők és a gyermek is megerősítést kap, lehetőség van a felmerült kérdések, kételyek, örömök megbeszélésére is.

 

 

Csoportos (szenzomotoros torna) TSMT terápia

 

Időtartam: 45 perc
Ár: (tagdíj: 1400, + jelenléti díj: 800) 2200 Ft

 

A foglalkozások hetente két alkalommal a terapeuta vezetésével valósulnak meg, kis csoportokban (min.3, max. 6 fő), havi bérletes rendszerben. A csoportokba való jelentkezés egész tanévre (októbertől-májusig) tartó elköteleződést jelent.

 

 

Egyéb fejlesztő foglalkozások

 

 

Komplex gyógypedagógiai egyéni fejlesztés, részképesség fejlesztés

 

Időtartam: 45 perc

Ár: 5500 Ft

 

Egyéni foglalkozás BTM-N (beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézség); SNI (sajátos nevelési igényű) vagy diagnózissal még egyáltalán nem rendelkező gyermekeknek 5-12 éves korig. Az egyéni fejlesztés során – elsősorban a gyermek problémáját, szakértői véleményében megfogalmazott fejlesztendő területeket figyelembe véve – mozgássorral kísért vidám mondókákat tanulunk; ügyesítjük a finommotorikát; téri és idői orientáció kialakítását segítjük; életkornak megfelelően fejlesztjük az auditív (hallási) és vizuális (látási) észlelést, figyelmet, emlékezetet; a beszédészlelést, beszédértést. Sok-sok fejlesztőjátékot játszunk, feladatlapot töltünk, nyírunk, ragasztunk, gyurmázunk.

 

 

Beszédészlelés, beszédértés (GMP) egyéni fejlesztés

 

Időtartam: 30perc

Ár: 4000 Ft

 

A beszédészlelés és beszédmegértés (GMP) komplex vizsgálatot követően kerül sor az egyéni foglalkozásra. A fejlesztés fő iránya az auditív (hallás útján történő) részképességek fejlesztése: észlelés,
figyelem, emlékezet. Megtanuljuk, hogy amit hallunk, az (időnként nagyon) fontos lehet, élesítjük a fülünket különböző zajokra, hangokra, zajos környezetben elhangzott információkra. (A jelenlegi vizualitáson alapuló korunkban ez a típusú fejlesztő foglalkozás a gyerekek nagy többségének segítségére lehet.)

 

 

Iskolára felkészítő EGYÉNI prevenciós fejlesztő foglalkozás (betöltött 5. életévtől)

 

Időtartam: 45 perc

Ár: 5500 Ft

 

A 2019.09.01-jén hatályba lévő jogszabály szerint a 6.életévét betöltött gyermekek többségének el kell kezdenie a következő tanévtől az iskolát. Ezen a foglalkozáson a grafomotorium; nagy és finommozgások ügyesítésével; a befogadó és kifejelző beszéd fejlesztésével; orientációs képességek fejlesztésével készülünk az iskolára: „iskolásat” játszunk, egyéni foglalkozás keretein belül, Deákné B.Katalin egyéni iskolaelőkészítő-tréningjének alapelvei és feladatjavaslatai mentén.

 

 

Iskolára felkészítő “Áthidaló” csoportos tréning

(Jelentkezés: 2021. szeptembertől)

 

Időtartam: 45 perc

Ár: 2500 / fő (előre történő bérletváltás esetén)

 

Ezen a foglalkozáson a grafomotorium; nagy és finommozgások ügyesítésével; a befogadó és kifejelző beszéd fejlesztésével; orientációs képességek fejlesztésével készülünk az iskolára: „iskolásat” játszunk, csoportos (5 fő jelentkező esetén indul) foglalkozás keretein belül az “Áthidaló” program alapján.

 

 

Áraink 2021. január 1-től visszavonásig érvényesek, forintban értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t.

 

Az időkeret túllépése esetén az egyéni órák percdíjai fizetendők.