Képességfelmérések

A probléma típusától a korábbi életeseményektől és a gyermek állapotának függvényében kerül kiválasztásra az állapotmegismeréshez szükséges diagnosztikus és/vagy különböző képességek felmérésére irányuló teszt, feladatlap. A vizsgálatokról elmondható, hogy közvetlen, gyerekbarát légkörben folynak, egy vagy több „ülésben” is megvalósulhatnak, illetve a szülő(k)nek végig lehetősége van a gyermekkel maradni, így a vizsgálatok végén lévő konzultáció is sokkal gördülékenyebben megy, a folyamat számukra is könnyebben követhető.

 

Tanulási képességek diagnosztikus állapotfelmérése + írásbeli szakvélemény

 

Időtartam: 90 perc

Ár: 15.000 Ft

 

Tanulási nehézségre, diszgráfia, diszlexiára, diszkalkuliára utaló tünetek már egészen kicsi, óvodás korban is tetten érhetően, de a kisiskolás korban jelentkező tanulási kudarcok sem ritkák. Figyelmetlen a gyermekem, vagy csak lusta? Esetleg valódi tanulási probléma áll a háttérben? Szakértői bizottsági munkaterületen eltöltött éveim tapasztalatai alapján, nagy odafigyeléssel és alázattal, de megfelelő rutinnal tudom a tanulási nehézséget, és egyéb zavarokat valószínűsíteni. A vizsgálatot közvetlenül szülőkonzultáció követi, mely azonnali visszajelzés, továbbá szakvéleményben több javaslatot is teszek, amennyiben fejlesztés, terápia, (beavatkozás) vagy további szakorvosi esetleg szakértői vizsgálat látszik szükségesnek.

 

 

Beszédészlelés és beszédmegértés (GMP) komplex diagnosztikus vizsgálata + írásbeli szakvélemény

 

Időtartam: 60 perc

Ár: 15.000 Ft

 

„Nem hallod?” „Miért nem figyelsz?” „Kérdeztem valamit!” „Miért a számat nézed? Nézz a szemembe!” – halljuk sokszor négy, öt, hat éves kisgyermekek szüleitől. A probléma forrása nagyon gyakran nem rosszaság, vagy figyelmetlenség, hanem a két-három éves korban huzamosabb ideig fennálló náthás-hurutos állapot. Ebben az életszakaszban fontos, hogy a hallójárat, és fül, mint érzékszerv teljesen ép legyen, hogy a hallott szavak tisztán jussanak el az idegrendszer megfelelő területeire. Ha a hang bármilyen akadályba ütközik, a felvett információ eltorzul, beszédészlelései, beszédértési nehézséghez vezethet. A beszédészlelés és beszédmegértés (GMP) komplex vizsgálat erre deríthet fényt, és adhat megoldási javaslatokat.

 

 

Longitudinális (LONGI) Komplex Szenzomotoros vizsgálat + vizsgálati vélemény

 

3 hónapos kortól 2 éves korig:
Időtartam: 60 perc
Ár: 10.000 Ft

 

2-5 éves korig:
Időtartam: 90 perc
Ár: 12.000 Ft

 

5 év fölött:
Időtartam: 90 perc
Ár: 15.000 Ft

 

TSMT (tervezett szenzomotoros tréning) szükségességének megítéléséhez. A 90-90 perces játékos mozgásvizsgálat alatt több területet is feltérképezünk, úgy mint: nagymozgások; finommozgások; grafomotorium; kognitív készségek (figyelem, emlékezet, szerialitás…stb); izomtónus; tartásvizsgálat; kifejező és befogadó nyelvi készségek. Vizsgáljuk a gyermek reflexprofiljának aktuális állapotát továbbá alap szemészeti és hallásszűrésre is sor kerül. A vizsgálatot szülőkonzultáció követi, majd írásbeli szakvélemény is átadásra kerül.

 

 

Áraink 2021. 01. 01-től visszavonásig érvényesek, forintban értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t.

 

Az időkeret túllépése esetén az egyéni órák percdíjai fizetendők.