Fejlesztő foglalkozások

(Árjegyzék letöltése IDE kattintva elérhető pdf dokumentumként.)

 

Első/ és minden további ÚJ” egyéni TSMT tréning írása + személyes betanítás

Időtartam: 50 perc

A gyermek életkorát, állapotát, aktuális terhelhetőségét és 6 hónapnál nem régebbi vizsgálati eredményeit figyelembe véve állítjuk össze a tervezett szenzomotoros tréning (TSMT) tornasort. A feladatokat lerajzoljuk és a betanítás során egyenként végig tornázzuk, megtanítjuk a szülőknek az egyes feladatokat.

TSMT egyéni, személyes kontroll

Időtartam: 50 perc

A betanított feladatsort 4 hét eltelte után a terapeuta jelenlétében tornázik el a gyermek. Ezen az alkalmon van lehetőség a szülők beszámolója és a torna közben tett megfigyelések segítségével emelni, csökkenteni bizonyos feladatok ismétlésszámán, vagy apróbb nehezítéseket beiktatni: a tornasort részben “átírni”. A kontroll segítségével a szülők és a gyermek is megerősítést kap, lehetőség van a felmerült kérdések, kételyek, örömök megbeszélésére is.

Iskolára felkészítő csoportos foglalkozás az “Áthidaló Program” segítségével

Időtartam: 60 perc

Ezen a foglalkozáson a grafomotorium; nagy és finommozgások ügyesítésével; a befogadó és kifejelző beszéd fejlesztésével; orientációs képességek fejlesztésével készülünk az iskolára: „iskolásat” játszunk, csoportos (max. 4 fő) foglalkozás keretein belül az Áthidaló Iskola Előkészítő Program alapján. A 2021/22-es tanévben indult csoportok beteltek. Legközelebb új csoport 2023. októberben indul. Jelentkezés 2023 július 1-től a www.athidalo.com/szabopetrikandrea oldalon a “Jelentkezés” gombra kattintva.